Storitve

"Najpomembnejše je, da najdete službo, kjer boste zadovoljni in boste v njej uživali, sicer boste čez nekaj mesecev ponovno iskali delo."

Spremno pismoSpremno pismo

Če že imate napisan življenjepis, za katerega se vam zdi, da ne potrebuje popravkov, nam dovolite vsaj, da vam napišemo spremno pismo, ki bo učinkovito in prodorno. Naše spremno pismo bo prepričalo bodočega delodajalca ali zaposlitveno agencijo, da je vredno prebrati tudi vaš življenjepis.

Če je spremno pismo dovolj zanimivo in drugačno od kupa ostalih, vam odpre vrata do zaposlitvenega intervjuja.

Večina prošenj za delo ignorira ali podcenjuje funkcijo spremnega pisma. Klasičen pristop je še vedno: »Prijavljam se na delovno mesto, ki je bilo objavljeno…..«

Spremno pismo je izjemno pomemben del vsake prijave za delovno mesto. Poda osnovne razloge, zaradi katerih naj podjetje zaposli prav vas in ne drugih kandidatov. Na prvi pogled izpostavi koristi, ki bi jih delodajalec imel, če bi zaposlil ravno vas.

Ni pomembno, kako boste vi uživali v novi službi in kako se je veselite. Pomemno je, kaj prinašate podjetju, kakšna je vaša dodana vrednost in katere osebnostne lastnosti vas idealno vklapljajo v bodoči kolektiv.

In nikar ne pišite, da ste dinamična in fleksibilna oseba, ki rada potuje. 80% od tisočev prošenj za delo, ki smo jih prebirali, je vsebovalo ravno to frazo. In potem si kot manager na razgovoru za delo ne moreš kaj, da ne bi bil vsaj malo zafrkljiv s kandidatom, včasih tudi ciničen, če ni ravno tvoj dan.

Pazite torej, vaše osebnostne lastnosti in vaša čustvena inteligenca sta za bodočega delodajalca prav tako pomembna kot vaše izkušnje in vaša znanja. Odločitev zaposliti kandidata A namesto kandidata B je kompromis med vsem naštetim.

Mimogrede je spremno pismo priložnost, da dodate nekatere podatke o sebi, ki vam jih ni uspelo vključiti v življenjepis. Včasih je namreč težko stlačiti vse informacije na priporočljive 2 ali 3 strani življenjepisa.